Nieuws

Workshops ZMOLK-LVB

16.04.2018

Op woensdagdag 30 mei worden er twee workshop gehouden over de ZMOLK'ers en LVB'ers. Van 10 tot 12 uur: ZO! Zelfregulatie van gedrag. En van 13 tot 15 uur: Balans in Beeld. Beide workshops worden in Utrecht gehouden. (Exacte locaties volgen na inschrijving.)

ZO! Zelfregulatievan gedrag
Mensen reguleren met onbewuste cognitieve en gedragsmatige processen hun emoties, motivatie en cognities om zich optimaal aan de omgeving aan te kunnen passen. We noemen dit zelfregulatie van gedrag en dit valt onder de executieve functies. Met het observatieinstrument ZO! kijk je naar 3 aspecten: taakgerichtheid; zelfbewustzijn en reflectie en interactie in de klas.
Tijdens de workshop geven we wat achtergrondinformatie; laten we zien hoe het instrument werkt en verkennen we wat je er mee zou kunnen doen in jouw praktijk.
Ook koppelen we het nog aan het doelgroepenmodel.
Aanmelden kan hier.

Balans in Beeld
Begeleiders en ook docenten van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) werken voortdurend in een spanningsveld. Hoe zorg je ervoor dat je de jongere voldoende uitdaagt en tegelijkertijd niet overvraagt (of ondervraagt)? Dat je de juiste hoeveelheid ondersteuning biedt en niet meer verantwoordelijkheid bij de jongere legt dan hij/zij aankan? Tijdens de workshop gaan we in op Balans in Beeld; een handreiking en checklist. Met de handreiking vergroten begeleiders en docenten hun kennis en inzicht in de betekenis van LVB voor het dagelijks functioneren.
Aanmelden kan hier.